Zuiderwaterlinie meer op de kaart met Lange Afstands Wandelpad

Wethouders Petra Lepolder (Steenbergen) en Arjan van der Weegen (Bergen op Zoom) hebben vrijdag hun handtekening gezet onder een intentieovereenkomst om de Zuiderwaterlinie meer op de kaart te zetten. 

Andere ondertekenaars waren de overige twaalf gemeenten langs de linie, de provincie Noord-Brabant, de Brabantse Waterschappen, de ANWB, Staatsbosbeheer en Brabants Landschap.

De Zuiderwaterlinie is de oudste, langste en meest benutte waterlinie van Nederland, die van west naar oost door heel Brabant loopt. Er zijn verschillende plannen bedacht om deze waterlinie meer onder de aandacht te brengen van onder andere toeristen.

Zo moet er een Lange Afstands Wandelpad gerealiseerd worden met daarbij markeringen bij bezienswaardigheden. Ook streven de 25 partners naar meer gezamenlijke promotie. De handtekeningen werden gezet tijdens het eerste grote Zuiderwaterliniecongres op Fort Isabella in Vught (onderdeel van de linie). 

Gedeputeerde Henri Swinkels van de provincie Noord-Brabant stelde blij te zijn met de gezamenlijke ambities. "Ons erfgoed vertelt de verhalen van Brabant. In de Zuiderwaterlinie zitten veel prachtige verhalen over ons verleden verborgen. Erfgoed verbindt en verbeeld, en deze overeenkomst is daar een prachtig voorbeeld van."

Tip de redactie