Regenboogoversteekplaats voor tolerantie geopend

Wethouder Kammeijer heeft donderdagochtend officieel de eerste regenboogoversteekplaats van Bergen op Zoom geopend. De felle kleuren zijn te bewonderen op de kruising van de stationsstraat en de Bredaseweg.

De komst van de oversteekplaats is een burgerinitatief van Brenda Schillemans. "Ik zag zo’n pad in Rotterdam en dacht bij mezelf, dat past echt goed in Bergen op Zoom."

Wethouder Kammeijer is zeer te spreken over het initatief. "Wij zijn een diversiteitsvriendelijke gemeente. Daar past dit symbool goed bij."

Tolerantie

De regenboogvlag staat vooral bekend als het symbool van de LHBT+. Schillemans ziet het belang van het symbool echter breder. "Het gaat om tolerantie. Dat neemt de laatste tijd erg af in Nederland. En dan heb ik het niet alleen over tolerantie tegenover de homogemeenschap, maar ook voor mensen met een andere afkomst of religie."

De strepen van het pad zijn verticaal, in tegenstelling tot de horizontale strepen bij een zebrapad. Dit is gedaan om verwarring te voorkomen. De felle kleuren tonen een oversteekplaats aan, en geen zebrapad. Mensen hebben er dus geen voorrang.

Ook aan de andere kant van de kruising gaat een regenboogoversteekplaats komen.

Tip de redactie