Het waren zijn negentiende en twintigste lezing van de week maar Abdelkader Benali genoot zichtbaar van de vragen die leerlingen van het Moller Lyceum op hem afvuurden. De schrijver bracht een bezoek aan de school in het kader van de ‘Literatour’.

Leerlingen van VWO 6 namen zijn lezing compleet over met hun eigen vragen en onderwerpen. Iets wat Benali ontzettend kon waarderen. 

Literatour

Nederland kent met de Kinderboekenweek en de gewone Boekenweek al twee periodes waarbij literatuur centraal staat. Sinds vorig jaar is daar de Literatour aan toegevoegd. Tijdens deze week ligt de nadruk op middelbare scholieren.

Verschillende schrijver proberen leerlingen uit te dagen om meer te lezen en om ze meer te leren over literatuur. Benali heeft zich als een van de schrijvers bij dit project aangemeld.

Gaaf

Benali had na afloop alleen maar positieve woorden voor de leerlingen en hun aanpak. “Na zoveel lezingen begin je een echo van je eigen stem te horen. Je valt in herhaling. Dit was een hele ontspannen manier van vertellen.  Het was echt heel gaaf om hier te zijn en zo te praten.”