Inwoners van de gemeente Steenbergen die zondag mee willen lopen tijdens de IEDER1-parade in Amsterdam kunnen gebruikmaken van een touringcar die gratis beschikbaar wordt gesteld door de gemeente. 

De IEDER1-parade is opgezet door oud-Steenbergenaar Nasrdin Dchar en is bedoeld om de eenheid in Nederland te bevorderen. De gemeenteraad nam gisteravond met een meerderheid een motie van Gewoon Lokaal! aan.

"Uit onderzoek blijkt dat veel mensen zich zorgen maken over de toenemende polarisatie in Nederland", vertelde Wilma Baartmans (Gewoon Lokaal!) tijdens de raadsvergadering.

"IEDER1 staat voor positiviteit, inclusiviteit en begrip. De Steenbergse harde kant is afgelopen najaar heel Nederland overgegaan; nu is het de wens van Gewoon Lokaal! dat we als raad het initiatief nemen om mensen uit Steenbergen in de gelegenheid te stellen mee te lopen aanstaande zondag in Amsterdam met IEDER1."

Supertrots

IEDER1 is een initiatief van oud-Steenbergenaar en acteur Nasrdin Dchar. Hij hield onlangs een betoog bij De Wereld Draait Door waarin hij heel Nederland opriep om deel te nemen aan IEDER1. In zijn toespraak noemde Nasrdin de kern Steenbergen waar hij getogen is met naam en toenaam. 

"De plek die we vorig jaar allemaal hebben leren kennen als het kille Brabantse dorp waar jonge gasten protesteren tegen een asielzoekerscentrum. Maar voor mij is Steenbergen een warme plek, dat is de plek waar ik geboren en getogen ben, waar ik verliefd ben geworden op het buurmeisje van mijn beste vriend. Het meisje dat ik vandaag mijn vrouw noem, de moeder van mijn twee kinderen." 

Hij besloot zijn ruim zes minuut durende toespraak met een oproep: "Laten we samen lopen. Geïnspireerd vanuit ons hart. Want als iets echt vanuit je hart komt, dan bereik je iedereen."

Aanmelden

De bus vertrekt om 10.30 uur vanaf het gemeentehuis. De manifestatie duurt tot 18.00 uur. Het vervoer is gratis, maar het aantal zitplaatsen is beperkt dus deelname is op volgorde van aanmelding. De route van de parade is zeven kilometer lang en zal in een tijdsbestek van vier uur afgelegd worden.

Voor wie dat te ver is, rijdt de bus naar een tweede opstapplaats van waaruit het nog maar drie kilometer lopen is.