Er worden drie inloopavond georganiseerd door de Gemeente Steenbergen om inwoners van de wijk Steenbergen-Zuid bij te praten over de verschillende fases van de herinrichting.

Inwoners krijgen zo de mogelijkheid om in een persoonlijk gesprek met wethouder Zijlmans en/of gemeenteambtenaren suggesties, klachten, knelpunten, etcetera te delen. De wijk Steenbergen-Zuid stamt voor een groot deel uit de jaren zestig en zeventig en wordt doorsneden door de Oudlandsestraat.

"De wegen en het openbare gebied van het gedeelte ten westen van de Oudlandsestraat zijn in de afgelopen jaren al in een aantal stappen per gebied gericht vernieuwd", aldus de gemeente. De komende jaren richt de gemeente zich dan ook op het gebied ten oosten van de Oudlandsestraat.

De herinrichting bestaat uit drie fase, waarbij steeds een ander deel wordt aangepakt. "De gemeente Steenbergen wil graag haar inwoners betrekken bij de herinrichting." 

Planning

De drie inloopavonden staan steeds voor een andere fase. Op maandagavond 26 september vindt de eerste inloopavond plaats voor de inwoners van de straten binnen fase 1. Donderdagavond 29 september vindt de tweede inloopavond plaats en de derde avond is op donderdag 6 oktober.

Alle avonden beginnen om 19.00 uur en duren tot 21.00 uur. Op de website van de gemeente, www.gemeente-steenbergen.nl, onder Actueel – Projecten – Steenbergen – Herinrichting Steenbergen-Zuid, staat precies vermeld welke straten in welke fase aan bod komen.