De terrassen op de Markt in Kruisland komen in afgeslankte vorm terug.

Een mediationtraject tussen een omwonende en de gemeente Steenbergen heeft ervoor gezorgd dat de zaak niet meer voor hoeft te komen bij de Raad van State.

Op de Facebookpagina ‘Ja voor terras op het Kruislandse marktplein’ staat te lezen dat de terrassen van de Commerce in Kruisland dit jaar niet meer op de Markt komen te staan omdat het seizoen ver voorbij is.

Volgend jaar mei komen de terrassen weer gewoon op de oude locatie te staan voor de duur van maximaal zes maanden. Ook wordt het terras iets kleiner omdat er minstens zes meter tussen het terras en de gevel van de bewoners moet zitten. De sluitingstijd van de terrassen is 23.00 uur.

Eind juli kreeg Gemeente Steenbergen drie weken uitstel van de Raad van State om in gesprek te gaan met de bewoner van de Markt. De man diende een bezwaar in tegen het zogenaamde paraplubestemmingsplan van de gemeente, waarin stond vastgelegd dat er terrassen geplaatst mogen worden op de Markt in Kruisland.

En met succes, want bij een voorlopige uitspraak van de Raad van State werd de bewoner in het gelijk gesteld. De bewoner ervaarde naar eigen zeggen teveel overlast van het terras.