Kinderen, ouders en leerkrachten worden gevraagd om op dinsdag 20 september op de fiets of te voet naar school te gaan in Bergen op Zoom.

Het doel van deze zogenaamde STRAPdag is om verkeersveiligheid en beweging te bevorderen.

"Bij scholen ontstaan nog te vaak verkeersonveilige situaties door het halen en brengen van kinderen met de auto. Regelmatig hebben basisscholen daarom acties om het bewustzijn van verkeersveiligheid en de eigen verantwoordelijkheid te vergroten", aldus de gemeente.

De STRAPdag werd vorig jaar voor het eerst gehouden in de gemeente Steenbergen en is goed bevallen. Dit jaar hebben weer verschillende scholen zich aangemeld. In Welberg doet basisschool Pius X mee en in Steenbergen zijn het de basisscholen Gummarus en Maria Regina die dit jaar meedoen.

In Nieuw-Vossemeer heeft basisschool Merijntje zich aangesloten en in Dinteloord de Petrus en Paulusschool. Wie toch met de auto (moet) komen, wordt gevraagd verder weg van school te parkeren. "De oorsprong van de STRAPdag ligt in België. Daar is speciaal voor de dag een lied gemaakt dat de scholieren aan het oefenen zijn voor deze dag."