Voor de tweede keer was de open dag met bij De Schutse in Oud-Vossemeer een succes. Het bruiste zaterdag van de activiteiten bij het dagactiviteitencentrum. 

De Thoolse burgemeester Ger van de Velde- de Wilde opende de Schutsehoeve. Locatiemanager Huib Dorst van De Schutse vertelde dat de opbrengst van de dag deze keer voor een nieuwe rolstoelbus is. Die haalt elke morgen op heel Tholen de mensen op en brengt ze weer thuis.

"De oude was echt aan vervanging toe en de nieuwe heeft betere en modernere voorzieningen. De bus gaat ongeveer 60.000 euro kosten, maar ik verwacht niet dat we dit vandaag halen", gaf Dorst lachend aan. Gelukkig kan hij ook rekenen op steun van de landelijke stichting waartoe De Schutse behoort.

Naast De Schutse vond een uitgebreide brandweerdemonstratie plaats. De brandweerlieden toonden in vol ornaat hoe een dubbele brand aangepakt wordt. Eén van de gasten van De Schutse fungeerde met zichtbaar genoegen als slachtoffer. De demonstatie trok veel belangstelling.

Hoogtepunt

De opening van zes nieuwe weiden werd het hoogtepunt van de dag. Burgemeester Ger van de Velde reed met een tweepersoonsskelter naast een vaste gast van De Schutse naar het openingsfestijn. De burgemeester sprak haar waardering uit voor het vele werk dat elke dag uitgevoerd wordt bij De Schutse.

Bij de opening is een strik opengeknipt en de naam van de nieuwe dierenweiden onthuld: De Schutsehoeve.

De jaarmarkt bood onder meer kramen, muziek en een spectaculaire hondenshow.