Natuurfilmer Cees van Kempen uit Nieuw-Vossemeer boekt internationale successen met zijn Nederlandse natuurserie.

Zo is de serie De Terugkeer Van straks te zien van Duitsland tot Nieuw Zeeland en wordt het loepzuivere beeld van Van Kempen gebruikt door Sony voor de promotie van hun nieuwste 4K-tv’s.

Eind 2015 werd de serie De Terugkeer Van over de terugkeer van de bever, de ijsvogel en de torenvalk uitgezonden. De serie kreeg een hoge waardering van de Nederlandse kijkers, maar is nu ook internationaal een groot succes.

De opnames voor de films zijn voor een groot gedeelte gemaakt in gebieden van Natuurmonumenten, vooral op het eiland Tiengemeten en in de Brabantse Slikken van de Heen. De hoge kwaliteit van de films is in het buitenland niet onopgemerkt gebleven.

Buitenland

Ispida Wildlife Productions B.V., het bedrijf van Cees van Kempen, heeft een distributieovereenkomst gesloten met Sky Vision, een van ’s werelds grootste mediaconcerns. Samen geven de twee de serie opnieuw uit onder de internationale titel Returning.

"Omroepen in onder andere Duitsland, Frankrijk, Italië, Portugal, Polen, Tsjechië en Oekraïne hebben de films inmiddels al aangekocht. En zelfs aan de andere kant van de aardbol, in Nieuw-Zeeland, zullen de films te zien zijn", aldus Van Kempen. Verschillende andere landen hebben inmiddels ook interesse getoond.

Nominaties

Naast dit succes zijn de films van Van Kempen ook genomineerd op tal van filmfestivals in Europa, waaronder het toonaangevende Wildscreen festival in Engeland en Greenscreen in Duitsland. Op Wildscreen worden in oktober de ‘Green Oscars’ uitgereikt, die worden beschouwd als het grootste eerbetoon in de natuurfilmwereld.

Van Kempen is één van de drie genomineerden voor de prijs van beste nieuwkomer op het internationale toneel. In Duitsland is hij één van de drie genomineerden voor Beste Cinematografie. De Terugkeer Van De IJsvogel was vorig jaar winnaar van de publieksprijs op het eerste Wildlife Film Festival Rotterdam.