Stichting Care Innovation Center West-Brabant (CIC) kan rekenen op een bijdrage van de gemeente Bergen op Zoom voor de uitvoering van het project Cross Care.

De gemeente verleent een subsidie van 47.250 euro aan het initiatief, wat innovaties in de zorg stimuleert door ondernemers te ondersteunen. Wethouder Yvonne Kammeijer is enthousiast over het initiatief. "Het project levert heel concreet een bijdrage aan de ontwikkeling van de zorg."

Project CrossCare is een samenwerkingsverband tussen het CIC en diverse West-Brabantse gemeenten om innovaties in de zorg te stimuleren. Het gaat hierbij met name om het maken van verbindingen tussen verschillende sectoren, zodat de kunde en kennis van de verschillende sectoren kunnen worden ingezet.

In navolging van Den Haag krijgt  ook Bergen op Zoom een pop-up store van het Huis van Morgen. De winkel, die permanent gevestigd is in Roosendaal, is gericht op zo lang mogelijk gezond en zelfstandig wonen. De winkel biedt zorginnovaties en producten die gericht zijn op zowel preventie als zelfzorg.

Aanwinst

"De komst van een pop-up store naar Bergen op Zoom is een mooie aanwinst voor de stad. Nu moeten mensen naar Roosendaal om de winkel te bezoeken, maar voor veel mensen is die stap te groot", legt wethouder Kammeijer uit.

Waar de pop-up store zich zal vestigen, is nog niet bekend. Wethouder Kammeijer verwacht dat de winkel eind dit jaar of begin volgend jaar geopend wordt.