Tijdens een bijeenkomst in Bergen op Zoom werden werkgevers uit de omgeving Noord-Brabant en Zeeland maandag gewaarschuwd door FNV-actievoerders. "Dit gaat onrust op de werkvloer geven", dreigen ze.

Volgens de actievoerders is er onder het schilderspersoneel geen enkel draagvlak voor het cao-principeakkoord dat werkgeversorganisatie OnderhoudNL met de vakbond LBV sloot. LBV is een bond zonder leden in de schildersbranche die blind bij het kruisje heeft getekend, stelt FNV.

"Juridisch gezien klopt het wel, moreel gezien niet", zegt de Zeeuwse Pieter van Hooijdonk, werkvoorbereider en calculator. Hij kreeg tijdens een door OnderhoudNL georganiseerde informatiebijeenkomst over het principeakkoord kort de gelegenheid om het FNV-standpunt aan de aanwezige werkgevers duidelijk te maken: Het akkoord met LBV moet van tafel.

Fabeltjes

Tijdens de bijeenkomst in Bergen op Zoom, wilden FNV-actievoerders de werkgevers voor het akkoord te waarschuwen. OnderhoudNL probeerde dat te voorkomen, maar een tweetal actievoerders lukte het om de werkgevers kort toe te spreken.

OnderhoudNL stelt echter dat FNV daarmee bewust cao-onrust zaait. FNV kan niet verkroppen dat zij nu buitenspel staat en frustreert de feitelijke voorlichting door het verspreiden van fabeltjes, laten ze via een persbericht weten.