De gemeente Woensdrecht heeft in samenwerking met Staatsbosbeheer en Natuurpunt nieuwe wandelroutes gerealiseerd in grenspark De Zoom – Kalmthoutse Heide. Wandelaars kunnen genieten van twee splinternieuwe aangeduide wandelpaden in het natuurgebied wat grenst aan Putte.

Het gebied tussen Berendrecht en Stabroek was al opengesteld voor recreanten, maar nu lopen er ook twee aangeduide wandelroutes doorheen. Ook de lokale horeca De Leeuw van Vlaanderen was betrokken bij de ontwikkeling van de wandelingen.

De nieuwe routes zijn aangeduid met dierennamen. Wandeling Eekhoorn is 7,8 kilometer en loopt onder andere door het bos van de Stoppelbergen. Wandeling Specht is 4,3 kilometer lang en doet de Ruige Heide aan, een stuifzandgebied aan de rand van het bos.

De wandelingen zijn in het gebied aangeduid met plaatjes van de bijbehorende dieren. De wandelpaden kruisen de grens en maken het mogelijk om verbindingen te maken met andere wandelroutes. In het najaar van 2016 zullen de routes ook op de nieuwe wandelkaart verschijnen.