Het project Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) Bergen op Zoom is feestelijk gestart op basisschool Octopus.

Daar zijn de leerlingen vol enthousiasme begonnen met de DrinkWater!-campagne, een programma waarmee we het drinken van water bij jongeren willen stimuleren.

Wethouder Yvonne Kammeijer gaf het officiële startsein. Ze benadrukte het belang van de JOGG-aanpak voor de Bergse jeugd. Gelukkig was het prachtig weer en konden de kinderen zich vervolgens lekker uitleven op de springkussens of meer over gezond eten leren tijdens een kookworkshop.

Watertappunt

Dit evenement is de officiële start van het programma Jongeren Op Gezond Gewicht, JOGG in Bergen op Zoom. Het programma start in de wijk Fort-Zeekant, en er staan 3 campagnes op stapel: Drinkwater!, de gezonde Sportkantine en Gezonde school. In het kader van Drinkwater! is men van plan om een watertappunt in de wijk te plaatsen zodat kinderen als zij buiten spelen ook water kunnen gebruiken.

JOGG is een landelijke beweging en komt voort uit het Franse EPODE-programma (Ensemble Prévenons l’Obesité Des Enfants) en heeft als doel "het bevorderen van een gezonde leefstijl in het algemeen en een gezond gewicht in het bijzonder."

Samenwerking is daarbij erg belangrijk, daarom werkt JOGG samen met de GGD, TOS (Thuis Op Straat) en de F!TFabriek. Maar ook het bedrijfsleven denkt mee. Zo ondersteunen Albert Heijn, Brabant Water, Fort Smakelijk en Cargill het programma.