Een wedstrijd heipaaltjes slaan met de wethouder en borrelen met de buren. Op feestelijke wijze werd maandag fase twee van nieuwbouwproject De Nieuwe Kaai, bestaande uit 26 huizen in wijk Schelde Vesting, ingeluid met de toekomstige bewoners. 

De ontwikkeling van het voormalig Nedalcoterrein tot karaktervolle nieuwbouwbuurt nabij de binnenstad is op stoom. Fase één van de projecten Waterveste en De Nieuwe Kaai, buurten in de wijk Schelde Vesting, zijn opgeleverd.

Fase twee

Projectontwikkelaar en aannemer ERA Contour kon vervolgens snel met fase twee van De Nieuwe Kaai aan de slag. In korte tijd werden bijna alle woningen verkocht, slechts drie van de 26 staan nog in de vitrine van de makelaar.

"Van deze momenten moet je een feestje maken", zegt directeur Job van Zomeren van ERA Contour, die de nieuwe bewoners nog aantal van dat soort momenten belooft. Hij doelt op het regelmatig organiseren van kijkmiddagen op de bouwplaats.

Buurtje

Zo worden de nieuwe bewoners bij het hele bouwproces betrokken. De buurtbewoners leren elkaar dan ook kennen zodat er al echt een buurtje kan ontstaan.

Deze eerste officiële samenkomst werd georganiseerd om de symbolische eerste heipaal in de grond te slaan. Niet op traditionele wijze met behulp van een grote heimachine, maar de bewoners mochten zelf aan de slag met een eigen paaltje en grote hamer.

Wedstrijd

Er werd meteen een wedstrijdje van gemaakt waarbij wethouder Patrick van der Velde ook van de partij was. Hij won niet, maar feliciteerde na afloop alle bewoners met hun aankoop.

 Als alles goed verloopt, worden de woningen begin van het volgend jaar opgeleverd.