De Bergse Operette Vereniging (BOV) is met de musical Petticoat maar liefst negen keer genomineerd voor de Amateur Musical Awards 2016.

Op 24 oktober wordt bekend gemaakt door de jury bestaande uit onder andere Jacques d’Ancona. Het bestuur van de BOV reageert vol trots op de nominaties.

Petticoat, de musical en hitproductie van de BOV van vorig jaar, was in Bergen op Zoom een daverend succes en dat is niet onopgemerkt gebleven. De productie heeft namelijk de aandacht getrokken van de landelijke Amateur Musical Awards. Petticoat gooit hoge ogen met maar liefst negen nominaties in de elf categorieën die er zijn.

Awards

Iedere dag maakte de organisatie van de Amateur Musical Awards 2016 een nominatie bekend. “Daarmee werd de spanning voor alle BOV’ers met de dag groter. Naast nominaties voor de beste musical, beste vrouwelijke en mannelijke hoofdrol, groeide de lijst van nominaties uit tot een heuse waslijst”, aldus de BOV.

Petticoat werd namelijk genomineerd voor Beste Musical, Beste Vrouwelijke Hoofdrol (Roosje Hendrickx), Beste Mannelijke Hoofdrol (Merijn Oerlemans), Beste Vrouwelijke Bijrol (Lenny Winkel-van Kaam), Beste Mannelijke Bijrol (George Stander), Beste Ensemble, Beste Regie (Diemer van Wijk), Beste Decor (Kees Warmoeskerken, Ad Bennaars en crew) en Beste Choreografie (Greetje Dietvorst). Tijdens de uitreiking op 24 oktober wordt ook een Special Talent Award uitgereikt waarvan de genomineerden niet bekend worden gemaakt.

De La Mar Theater

Een jury, bestaande uit voorzitter Jacques d’Ancona, Marianne van Wijnkoop, Anouk van Nes, Daniël Cohen, Cocky van Huijkelom, Hans Cornelissen en René van Kooten gaan de genomineerde producties gaan bekijken en beoordelen. Zij bepalen wie er met welke awards naar huis gaan.

"Wij mogen in ieder geval opnieuw een stukje Petticcoat op de planken brengen, maar dan in het De La Mar Theater in Amsterdam. Erg bijzonder!", aldus de BOV die alweer bezig is met de voorbereidingen voor de nieuwe productie The Wiz.