Het faillissement dat afgelopen week is uitgesproken op een deel van de Dutax-groep uit Hooge Zwaluwe, kon mogelijk voor een probleem zorgen in de gemeente Steenbergen.

De Dutax-groep is namelijk verantwoordelijk voor het leerlingenvervoer in de gemeente. Per jaar gaat het in de gemeente Steenbergen om zo’n 150 leerlingen die vervoerd moeten worden. Dat vormt een kostenpost van 420.000 euro. De ophanden zijnde doorstart kan uitkomst bieden.

Besluit

De firma van J.D. den Dunnen verzorgde in de gemeente Steenbergen, Alphen-Chaam, Moerdijk, Rucphen en Tholen het leerlingenvervoer. Omdat de scholen deze week weer zouden beginnen is al snel na het besluit van het faillissement gesproken met de curator.

"De curator heeft toegezegd dat er in ieder geval tot 18 september vervoer geregeld wordt", aldus wethouder Marijke Vos (Steenbergen)

Doorstart

"Omdat wij geen andere keuze hebben op dit moment, willen voorkomen dat leerlingen niet vervoerd kunnen worden en er onrust ontstaat bij ouders, hebben wij hiermee ingestemd", laat de gemeente Steenbergen weten.

Inmiddels heeft Dutax laten weten dat er besloten is dat J.D. den Dunnen BV. een doorstart zal maken onder de naam R.D. den Dunnen BV. "Dankzij deze snelle doorstart is voor een groot deel van de medewerkers de werkgelegenheid veiliggesteld en zullen de betrokkenen omtrent het leerlingenvervoer geen hinder ondervinden."

Dit voorstel zal schriftelijk aan het college voorgelegd worden en zal aan alle gemeenten die momenteel het leerlingenvervoer bij Dutax gecontracteerd hebben, gedaan worden.

Speciaal onderwijs

"Het gaat om een behoorlijke groep met kinderen en wij zijn als gemeente verplicht om dat te regelen", legt Vos uit. Het leerlingenvervoer is een dienst in natura.

Omdat de gemeente Steenbergen geen speciale school heeft voor kinderen met een indicatie voor speciaal onderwijs, moet de gemeente alle leerlingen die verder dan zes kilometer van speciaal onderwijs wonen vervoeren.

In de gemeente Steenbergen gaat het dan om ongeveer 150 leerlingen. De kosten voor het vervoer komen uit op 420.000 euro. "Als we alle kinderen apart naar school zouden brengen, wordt dit uiteraard veel duurder", aldus de wethouder.