Sportloket Aangepast Sporten organiseert op 14 september een ‘inspirerend, motiverend en informatief’ symposium voor en over regionale sportvoorzieningen voor mensen met een fysieke, verstandelijke of chronische beperking.

Het symposium wordt gehouden in ‘t Cromwiel in Steenbergen en duurt van 19.15 tot 21.30 uur. Sportloket Onbeperkt Sportief West is een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Bergen op Zoom, Halderberge, Steenbergen, Woensdrecht en Tholen.

"Inwoners van West-Brabant met een fysieke, verstandelijke en chronische beperking kunnen terecht bij het Sportloket voor het vinden van onder meer een geschikte sport- of beweegactiviteit", aldus de organisatie. Het sportloket is een sportieve online omgeving, waarbij de vindbaarheid van sport- en beweegactiviteiten voor mensen met een beperking hoog in het vaandel staat.

Tijdens het symposium worden verschillende verhalen gedeeld van sporters met een beperking. Daarnaast worden vragen van de sportverenigingen over het organiseren van aangepast sportaanbod beantwoord door NOC* NSF en de regionale en lokale sportcoaches.

Aangepast Sporten

Van 7 tot en met 18 september worden in Rio de Janeiro de Paralympics gehouden, daar zal de top van de Nederlandse aangepaste sporters acteren op het hoogste niveau. Een goed moment om een symposium te organiseren.

"Met de Paralympics Rio in het vooruitzicht wordt onderstreept dat sporten met een beperking een geweldige uitdaging is. De sportvereniging speelt in de sportcarrière van de (top)sporter een grote rol: in de sportvereniging wordt de basis gelegd voor prestatie!" 

De rol van de sportvereniging voor de sporter met een beperking is volgens het sportloket meer dan sporten alleen. "Het betekent voor de sporter 'mee kunnen doen' en voor de vereniging een nieuwe investering in toegankelijkheid van de club. Persoonlijke prestaties op elk niveau tellen mee."

Aanmelden

Sportverenigingen kunnen zich tot 12 september 2016 aanmelden voor het symposium via www.sportloketwest.nl.