Volgens voorzitter Pieter Vlamings van Stichting MUZA Dinteloord zijn de artiesten geboekt, is het bier gebrouwen en gaan ze een nieuwe fase in met een traditioneel dorpsfeest.

Drie dagen lang zal er elke avond vanaf 20.00 uur een muzikaal feest zijn in Dinteloord op donderdag 1, vrijdag 2 en zaterdag 3 september 2016. De 63e editie van MUZA aan de Haven staat klaar met een artiestenprogramma voor jong en oud.

Voorheen waren de MUZA-feesten aan de kreek en in een tent aan het Raadhuisplein. Nu er weer een MUZA aan de Haven wordt georganiseerd, wordt er gesproken van een nieuwe fase aan de haven.

Meteen op de eerste avond komen er al kopstukken zoals de Rock Coverband Frontaal, die inmiddels een behoorlijke reputatie hebben opgebouwd, en ook The Voice of Holland deelneemster Meike van der Veer komt er met haar dijk van een stem in het genre Soul, Jazz en Pop.

Verschillende repertoires

Vorig jaar waren ze ook van de partij en dit jaar zullen ze er eveneens zijn op de 2e avond MUZA aan de Haven. Het gaat over de Coverband The Royals die bestaat uit vijf prof muzikanten, waaronder de bassist Rense Lemaire die járenlang heeft gespeeld bij Guus Meeuwis.

Op deze tweede avond kan genoten worden van Bart Brandjes. Hij drumt en zingt verschillende repertoires, van hardrock tot het levenslied. Hij staat bekend als een uitstekende en veelzijdige drummer. De Mannûh van Gastel komen op de 3e MUZA muziekavond. Met z’n vijven zullen ze het podium veroveren om het publiek op z’n kop te gaan zetten (figuurlijk).

Hoog meezinggehalte

Op de drummer na zijn alle andere artiesten van De Mannûh van Gastel in Oud Gastel geboren. Ze zullen liederen naar voren brengen waarop veel meegezongen kan worden. Ook Patrick van de Ven uit Amsterdam zal op deze laatste avond het publiek goed gaan vermaken met zijn Nederlandstalige repertoire.

Eerder was hij te zien in het televisieprogramma Bloed, Zweet en Tranen waarin hij ‘Ik heb je lief’ van René Froger zong. Op de laatste avond, zaterdag 3 september 2016, zal de trekking van de Grote loterij van de Stichting Ride4Kids worden gehouden om 22.00 uur.

Drie dagen deejay

En of deze artiesten met een prijsuitreiking nog niet genoeg zijn voor een muzikale gezellige sfeer in het centrum van Dinteloord, zal ook DJ Mathijs Pluijgers drie avonden lang zijn mixen laten horen.

Hij is inmiddels een doorgewinterde DJ aangezien hij reeds begon op zijn basisschool met een stereotoren en nu is uitgegroeid tot een volle agenda waarbij hij zijn deejay talenten tentoonspreidt. Dinteloord mag weer rekenen op een goed georganiseerd muziekfestijn op drie achtereenvolgende avonden om de zomervakantie af te sluiten.

Ruim 50 sponsoren maken dit evenement mogelijk met niet te vergeten het bestuur, tientallen vrijwilligers en eetcafé Havenzicht. Muza aan de Haven komt eraan!