130 teams strijden tijdens 25e editie Hondenbiathlon

Ruim 130 teams van binnen- en buitenland hebben woensdag tegen elkaar gestreden tijdens de 25e editie van de internationale hondenbiathlon bij Vliegbasis Woensdrecht.

Denen, Engelsen, Duitsers, Litouwers, Belgen, Zwitsers en Nederlanders namen het tegen elkaar op over een parcours van 11 kilometer met 25 hindernissen.

Volgens kapitein Wendy Ryan zouden er in eerste instantie 172 teams meedoen, maar dat werden er aanzienlijk minder. Toch is ze niet ontevreden over het aantal. "Voorgaande jaren zaten we rond de 100 tot 120 deelnemende teams."  Tijdens de hindernissen moesten de hondjes en baasjes zwemmen, kruipen, klimmen, tillen en nog veel meer.

"Dit is voor de honden gewoon werk. Dit zijn allemaal gecertificeerde honden, sommigen zijn waarschijnlijk zelfs al mee op uitzending geweest", aldus Ryan.

De baasjes en hun honden worden door de juryleden beoordeelt. "Natuurlijk willen de deelnemers winnen, maar een eigen persoonlijk record neerzetten is voor velen al voldoende met dit warme weer."

Tip de redactie