Jaarmarkt van Steenbergen is drie dagen feest

Drie dagen lang sluit Steenbergen feestend de zomer af.

Op 2, 3 en 4 september staat het centrum van Steenbergen weer in het teken van de Jaarmarkt. Onder de noemer ‘Markt & Meer’ biedt de organisatie van de markt een zeer uitgebreid scala aan activiteiten aan. Zo kan er naast de culturele evenementen door de fanatiekelingen gesport worden op het Sport & Spelplein. 

De inwoners van Steenbergen konden al even rekening houden met het aankomende evenement. De vlaggen, met het nieuwe logo, in de binnenstad verraden dat de 45ste Jaarmarkt er aan zit te komen.

538 Roadshow

Net als alle vorige edities vindt het evenement plaats in het eerste weekend van september. De Kaaistraat, Blauwstraat, Grote Kerkstraat, Markt en Oostdam zullen weer volgebouwd zijn met de diverse stands van de gebruikelijke vrijmarkt.

Verspreid over de gehele jaarmarkt kunnen de bezoekers deelnemen aan enkele (sport-) workshops of zich vergapen aan de verschillende dweilbandjes die van de partij zijn. Ook zijn er live modeshows, straattheater en enkele kermisattracties te vinden in het centrum van Steenbergen.

Naast de vrijmarkt kunnen muziekliefhebbers aan hun trekken bij één van de verschillende podia binnen Steenbergen. Zo staan op Podium Lions, gelegen tussen Sportshop Heshof en Brasserie De Kaai enkele jonge talenten klaar om hun muzikale kunsten te tonen aan het grote publiek.

Een podium verder, het Marktpodium, biedt naast de 538 Roadshow op zaterdagavond ook podium aan dansschool Brouwersgast. Tussen alle acts door moeten zij er voor zorgen dat het publiek in Steenbergen aan het dansen raakt op de Markt.

Kunst

De Steenbergse Gummaruskerk opent tijdens de Jaarmarkt haar deuren voor alle belangstellenden, die een kijkje willen nemen naar het werk van zeven exposanten. De Steenbergse kunstenaars Noud van Kaam en Elly Gommers staan onder meer in de expositie, die wordt aangevuld door Tom van Dessel, Rogier Ruys, Jan Kettelerij, Martin Valkhoff en Sigrid Leerink.

De kunsttentoonstelling wordt op vrijdagmiddag rond de klok van half vijf officieel geopend door Esther de Ron en Anjella Neelen, namens totaaltheatergroep Cameleon. De tentoonstelling is dan al open voor publiek van 14:00 uur tot en met 21:00 uur.

Op zaterdag en zondag zijn bezoekers eveneens overdag vrij toegankelijk om de expositie te bezoeken. De kunst wordt gedurende de openingstijden ondersteund door muzikale begeleiding. Marloes en Annemijn Koole treden samen met Hans Hazenbroek, El van Broekhoven, Saxofobie en Hoklavier op tijdens de goed gevulde expositie.

Sport en spel

Voor wie niet stil kan zitten, heeft de organisatie het Kerkplein omgedoopt tot het Sport- en Spelplein. Zo is er dankzij VV Steenbergen, de mini-Supportersvereniging en SportparkUitje.nl een speciaal springkussen voor de kleintjes en kunnen bezoekers deelnemen aan een bijzondere quiz.

De organisatie heeft ook de komst van een zeer speciaal, sportief personage bevestigd. Wie dit is, blijft voorlopig nog even geheim. Pas tijdens de Jaarmarkt wordt bekend wie het is en wat het publiek van het personage kan verwachten op sportief vlak.

Daarnaast keert ook dit jaar weer het welbekende beachsoccertoernooi terug op de Westdam. Naar verluidt zullen 52 teams in verschillende categorieën op het zand van Steenbergen strijden om de bekers en eeuwige roem. Naast de teamprijzen zijn er ook individuele prijzen op te rapen tijdens het beachsoccertoernooi.

Vorig jaar was het Mex Hagens die er met de titel ‘Beste speler van het toernooi’ vandoor ging. Wie volgt Mex op?

Tip de redactie