Zwemvierdaagse Meermin in vakantiesfeer dankzij veel zon

Bij de start van de Zwemvierdaagse in zwembad De Meermin te Steenbergen was er nog niet het aantal gewenste aanmeldingen, maar daar zit de organisatie niet over in. 

Het weer was heel goed en zomers wat de Activiteitenweek en de Zwemvierdaagse tot een vakantiesfeer bracht. Elke dag wordt er wat anders georganiseerd. Jongeren en ouderen zwemmen door elkaar om hun baantjes te maken. Eenieder kan zich laten sponsoren voor het goede doel.

Leo Holierhoek, leidinggevende bij zwembad De Meermin: "Bij de Zwemvierdaagse zwemmen jongeren minimaal 10 baantjes en volwassenen 20 baantjes. Aan het eind van de week maken we bekend wat het sponsorbedrag zal zijn voor Stichting Ankie." 

Het aantal aanmeldingen mag nog wel toenemen volgens Holierhoek. Bij de start op maandag waren er 103 aanmelding. "Dat mogen er wel 200 worden", laat Leo Holierhoek enthousiast weten.

Carnavalskleding

De Zwemvierdaagse wordt mede mogelijk gemaakt door 20 tot 25 vrijwilligers. Holierhoek: "Daar zijn we ontzettend blij mee. We hebben een volle week met activiteiten." Die activiteiten variëren van een knutselmiddag tot sport- en waterspellen. Op de derde dag, woensdag 31 augustus, is er ‘Blij dat ik drijf’.

Bij dit spel gaat men via een drijfmiddel zo snel mogelijk van een glijbaan af richting een bel. Iedereen mag zich kleden zoals ie wil. Zoiets als carnavalskleding in het zwembad met een ontspannen sportieve sfeer.

Disco in het zwembad

Donderdag 1 september 2016 vindt de zwemloop plaats. Dan wordt verwacht dat er zo snel mogelijk een zwem- en loopafstand wordt afgelegd. Donderdagavond wordt het feest. Dan wordt er een disco gehouden van 19.00 tot 21.00 uur.

Wie van mysteries houdt, doet er goed aan om sowieso vrijdag 2 september a.s. te komen voor het mysteriespel dat van 14.00 tot 16.00 uur wordt gehouden. Een Zwemvierdaagse bij De Meermin houdt meer in dan alleen zwemmen, zo blijkt uit de activiteitenweek.

Veel diploma’s

Eén van de deelnemers, Gijs Willegers (16) uit Welberg, is al jarenlang van de partij bij de Zwemvierdaagse. Gijs Willegers: "Ik doe elk jaar mee. Ik vind het een leuke sport en je kunt het ook in de winter doen. Bovendien ga je bij andere sporten snel zweten. Dat merk je bij zwemmen niet zo."

Bij de deelnemers zijn er velen die na de Zwemvierdaagse voor een diploma opgaan. Leo Holierhoek: "Dat kunnen allerlei diploma’s zijn. Dan gaat het om snorkelen, survival, plankspringen, het zwem A-B-C en ook vaardigheden 1-2-3-4. Bij dit laatste gaat het meer om de techniek waarbij veel soorten zwemslagen horen."

De Zesmin

Als sluitstuk, op zondag 4 september 2016, is er De Zesmin. Holierhoek: "Er hebben zich al 12 teams aangemeld. Elk team bestaat uit 10 personen. Maar er mogen nog meer teams zich melden. Het is dan heel gezellig hier op het veld met tentjes en caravans." 

Bij De Zesmin wordt er zes uur aan één stuk gezwommen door een team tussen 11.00 en 17.00 uur. De kosten per team bedragen € 60,00 om een marathon te gaan zwemmen. Aan het einde van de Zwemvierdaagse ontvangt iedereen een medaille en worden de uitslagen bekend gemaakt van ‘Blij dat ik drijf, de zwemloop en het mysteriespel.

Tip de redactie