Kindervakantieweek Dinteloord van start op nieuwe ruime locatie

Dit jaar, en de volgende jaren, wordt de Kindervakantieweek gehouden in de Petrus en Pauluskerk in Dinteloord.

De laatste week van de zomervakantie is het nog even hard werken geblazen voor de kinderen die naar de Kindervakantieweek in Dinteloord komen.

Er worden ware hutten gebouwd en geknutseld bij het leven. Prachtige creaties ontstaan doordat zo’n 170 kinderen in de weer zijn. Dit jaar, en de volgende jaren, wordt de Kindervakantieweek gehouden in de Petrus en Pauluskerk te Dinteloord. Het is er niet stil.

Het is voor sommigen wellicht even wennen, maar zoveel kinderen in de kerk is een prachtbeeld. Voor de 44ste keer wordt de Kindervakantieweek in Dinteloord georganiseerd vanaf maandag 29 augustus 2016.

Voorzitter Ingrid van Bezooijen: "We zijn heel blij met deze locatie dankzij Hans van Trier. Voorheen zaten we in de aardappelloods, maar daar is nu een drukke periode. Voortaan zullen we hier de Kindervakantieweek houden." 

Alle medewerkers van de Kindervakantieweek dragen een oranje overall met landkaarten erop. "Dat sluit aan bij het thema dit jaar. Dat is ‘Reis rond de wereld’", laat de voorzitter weten terwijl ze een kind helpt.

Veilig bouwen

De organisatie is goed en oplettend te noemen. Vooral ook bij de bouwclubs waar bestuurslid Ronald de Ruiter een oogje in het zeil houdt. De Ruiter: "We zorgen er vooral voor dat het ook veilig blijft. Geen spijkers die doorsteken of planken met een foute constructie en waar ze nadien doorheen zakken." 

Clubjes jongens en meisjes timmeren erop los. Volgens Ronald de Ruiter is er goed een verschil te zien: "De meisjes gaan eerder over op versiering van de bouwhut. Jongens zijn constructiever bezig. Sommigen hebben thuis al een tekening gemaakt en nemen die mee als plan."

Ouderen en jongeren

Op de een na laatste dag, op donderdag 1 september 2016, komen ouderen uit Dinteloord een kijkje nemen naar hetgeen wat er is gemaakt. Deze ouderen mogen dan de werken van de jongeren beoordelen; bijvoorbeeld wie de mooiste hut heeft getimmerd en gebouwd.

Aan het eind van de Kindervakantieweek worden er prijzen uitgedeeld. Zover is het nog niet. Naar hartenlust wordt er op los getimmerd. Zo ook door Orson Lloyd-Brodie (9). Hij is zeer aandachtig bezig om de spijkers recht te slaan.

Kromme spijkers probeert hij met eigen hamerkracht weer recht te maken. Orson is reeds een kleine vakman, zoals er vele jongens gefocust bezig zijn op hun bouwhut.

Sociaal doel

Onder het knutselen en bouwen door draait DJ Night Life (Kas, 13 jaar) de mooiste liedjes vanuit zijn sound apparatuur. Zijn DJ installatie staat opgesteld op de plaats van het voormalige altaar. Toepasselijke liederen zoals Take me to church van Hozier worden er gedraaid en ook Hallo wereld van Kinderen voor Kinderen.

Door deze liederen heen klinken zo’n 170 kinderstemmen met getimmer van kleine timmermannen. Jezus van Nazareth is van oorsprong ook een timmerman. Het christelijke karakter van de gesloten Petrus en Pauluskerk blijft op deze wijze onbewust heel creatief bestaan met het doel het sociale leven hoog te houden in Dinteloord.

Kinderen kunnen zich nog inschrijven per dag. De kosten hiervoor zijn € 6,50 per dag. De Kindervakantieweek duurt tot en met vrijdag 2 september 2016.

Tip de redactie