Als vanouds is de jaarlijkse kampeernacht in Zwembad De Spetter Bergen op Zoom een groot succes.

Prachtig weer, enthousiaste kinderen, gemotiveerd personeel en vrijwilligers maken dat het een groot feest werd. Voor de tweede keer stond alles onder leiding van HALO (Haagse Academie voor Lichamelijke Opvoeding)-student Kees Bout.

Het hele terrein rondom het zwembad was feestelijk opgezet met zeventien tenten in een grote cirkel, een grote feesttent en overal vlaggen van de pas gehouden Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Organisatie

Kees Bout: "Voor de tweede keer leid ik samen met anderen de kampeernacht. Er moest een heel draaiboek worden gemaakt. Ik loop hier stage en werk er tegelijkertijd. Dat past allemaal prima bij mijn opleiding." 

Kees is een geboren en getogen Tholenaar. Hij doorliep de CIOS en studeert nu aan de HALO. Hij is erg gemotiveerd om straks het onderwijs in te gaan. Samen met Monique (catering), Arjan (materiaal) en Anja (spelen) organiseert en leidt hij de kampeernacht. Zonder personeel en vrijwilligers zou het echter niet lukken.

Olympische Spelen

Het thema lag dit jaar voor het oppakken: de Spelen. Op de Spetter heette het donderdagmiddag meerkamp. Met volle overtuiging en vuur streden de kinderen om de eerste plaatsen. Toch was ook hier net als bij de echte Olympische Spelen het devies: deelnemen is belangrijker dan winnen.

Het gaat vooral om het plezier, al zou je dat van Rio de Janeiro niet altijd zeggen. Na de inspanning kwam de ontspanning. En wat past er bij zulk weer beter dan een heerlijke barbecue? Na de barbecue volgde het vrolijke discozwemmen. Daarna kwam de film en dan zou er geslapen moeten worden.

Bout: "De hele nacht blijven er vier medewerkers waken en zo nodig verlenen we hulp. We hebben de mobiele nummers van de ouders en zijn op de hoogte van alles wat nodig is. Na een gezellig ontbijtje en een ochtendaquarobbing hebben we het gehad."

Spannend

De zesjarige Thomas van de Velde deed mee omdat het mocht van de badmeester en hij graag mee wou doen met zijn broers Jochem en Matthijs. Samen met hun ouders hebben ze de tent opgezet. Daar draaien ze hun hand niet voor om want ze kamperen al jaren in Frankrijk. Thomas: "Straks gaan we nog film kijken en daarna doen we spelletjes. Als we gaan slapen, gaan we lekker met de zaklampen spelen. We hebben er drie."

Jelle Bout vindt het allemaal heel spannend. Hij is tien jaar en doet voor het eerst mee. Hij slaapt helemaal alleen in zijn tentje. Best wel stoer. Samen met zijn moeder heeft hij de tebt opgezet. "Na de film gaan we naar bed. Het is allemaal heel leuk hier. Bijna elke dag ben ik in het zwembad."

Ook Nathan Zandijk doet voor het eerst mee met de kampeernacht. Ook voor hem is het een vrijwel nieuwe ervaring. Eén keer heeft hij bij een nichtje in de achtertuin geslapen in Poortvliet. Hij is hier samen met zijn vriend Tomer Pully. De ouders van Tomer hebben het tentje opgezet. Nathan: "We zijn nu bezig met het disco zwemmen en straks begint het nachtspel." Over één ding is iedereen het eens: De Spetter moet blijven!