De kinderbouwclubs De Knutselaers en Jong Bergs Talent verhuizen vanaf september voor ten minste drie jaar naar de Kortemeestraat 18 in het Vierkantje.

Bouwclub De Knutselaers is op dit moment nog gehuisvest op de verdieping in de Stadsschuur, maar hier moet flink gerenoveerd worden om aan alle veiligheidsvoorschriften te kunnen voldoen. Een verhuizing ligt volgens de gemeente dan ook meer voor de hand.

Het Jong Bergs Talent is momenteel gehuisvest in de voormalige Opelgarage aan de Erasmuslaan, maar die locatie is onzeker. Het pand staat te koop en als het verkocht wordt, moet de bouwclub binnen vier weken het pand verlaten.

"Prettige bijkomstigheid is dat er activiteiten ontwikkeld worden in een leegstaand winkelpand", aldus wethouder Arjan van der Weegen.

"Dat past prima in het beleid waarbij samengewerkt wordt met diverse partijen om de binnenstad aantrekkelijk te maken en te houden. Als er dingen gebeuren in je binnenstad, trekt dat mensen aan en stimuleert dat de bedrijvigheid. Daar gaan we voor."