Er is een vroegtijdig einde gekomen aan het wielerseizoen van Demi de Jong. De aankomende tijd zal de Ossendrechtse wielrenster geen wedstrijden meer fietsen vanwege haar studie. 

Doordat ze fulltime bezig is met afstuderen, blijft er te weinig tijd over voor training, waardoor ze voor de aankomende wedstrijden niet geselecteerd is door haar club.

De Jong rijdt dit jaar geen wedstrijden meer voor haar ploeg Boels-Dolmans Cycling Team. Mogelijk haalt ze nog wel de fiets uit de schuur voor een veldrit of strandrace later dit jaar.

Fulltime

Demi de Jong is inmiddels in de laatste fase van haar studie Sport- & Bewegingseducatie in Zeeland bezig. Dat betekent – net als vele andere hbo-studies – dat ze een afstudeerscriptie moet opstellen. De Jong: "En daarbij hoort ook een fulltime stage, wat ik overigens wel leuk vind om te doen."

Hierdoor heeft de 21-jarige wielrenster weinig tijd over om te trainen, waardoor de sport tijdelijk op een lager pitje komt te staan. "Studie gaat bij mij nog altijd voor de sport", liet ze al aan haar fans weten.

Domper

De Jong baalt wel van het feit dat haar wegseizoen er nu al opzit. "Natuurlijk heel jammer", vertelt ze. "Het seizoen duurt normaal gesproken tot en met eind september. Dit jaar is het zelfs later in verband met het WK. Het is dan jammer dat je eind juli je laatste wedstrijd hebt gereden."

De jongere zus van Thalita de Jong had al wel rekening gehouden dat ze geen vol wedstrijdprogramma zou hebben. "Het eerste deel van het seizoen heb ik ook niet heel veel gereden, dus minder wedstrijden had ik al wel een beetje verwacht. Maar nul wedstrijden had ik ook niet op gerekend."

Masteropleiding

In januari hoopt Demi de Jong klaar te zijn met haar studie, waarna ze zich volledig op het fietsen gaat richten. "Ik ga een seizoen kijken of ik het leuk vind om alleen te fietsen", aldus De Jong.

Bij de wielrenster, met een aflopend contract bij Boels-Dolmans, speelt de gedachte om vanaf september 2017 een masteropleiding te volgen. "Die kan ik als het goed is deeltijds volgen, dus dat is beter te combineren met de sport."