Bij een ongeval tussen een automobilist en een fietser is donderdagavond op de kruising Erasmuslaan-Jacob Obrechtlaan een erelid van Spado om het leven gekomen. 

Het gaat om de 83-jarige Jan Dietvorst, die zich vele jaren heeft ingezet voor de atletiekvereniging. Dietvorst werd om die reden tijdens de viering van 60 jaar Spado in het zonnetje gezet. Hij kreeg zowel het erelidmaatschap toebedeeld als een koninklijke onderscheiding uitgereikt.

De Bergse atleet was ook donderdagavond op weg naar zijn club, om daar een training te geven aan de hordelopers, zo meldt Spado op haar website. "Wij zullen hem erg missen en wensen zijn familie en vrienden sterkte met dit vreselijke verlies", laat de club nog weten.

Hulpdiensten

Over de toedracht van het ongeval is nog niets bekend. De hulpdiensten waren donderdagavond massaal uitgerukt om de fietser te verzorgen. Ook de traumahelikopter was opgeroepen, maar is later geannuleerd toen bleek dat het slachtoffer ter plaatse was overleden.

De politie heeft ter plaatse onderzoek gedaan en met getuigen gesproken. De automobilist heeft een verklaring afgelegd op het politiebureau.