Bewoners willen groene wandeling door Meilust

De route hebben ze al en het enthousiasme bij de twee initiatiefneemsters Els van Gastel en Ineke de Wolff is er ook. 

Als het aan hen ligt, komt er een groene wandeling door Meilust, waarin alle groene plekjes in de wijk met elkaar verbonden worden. 

Kruidentuin

Het idee van een groene wandelroute was snel geboren bij de twee buurtbewoonsters. Els van Gastel nam dit voorjaar het initiatief voor de Kruidentuin naast de midgetgolfbaan, waar bewoners gratis kruiden kunnen plukken voor hun gerechten of natuurzalfjes.

"Het leek mij leuk om een pad vanuit het Oscar van Hemelpark naar de Kruidentuin aan te leggen", vertelt ze. Haar vriendin Ineke de Wolff kopte de voorzet in. "Waarom doen we dan geen route door de hele wijk", stelde ze voor.

Parel

Want Meilust is met het park, de Kruidentuin, het Meilustbos, de Kleine Melanen en de ganzenvijver een groene parel in Bergen op Zoom, vinden de dames.

De wandeling van een klein uurtje verbindt dan ook al die groene plekjes. De start is volgens de twee initiatiefneemsters voorzien bij het wijkcentrum De Moerkens. "Maar je kunt natuurlijk overal langs de route vertrekken", aldus De Wolff.

Wijkbezoek

Het tweetal ontvouwde de plannen voor de wandelroute tijdens een bezoek van wethouder Yvonne Kammeijer aan de wijk Meilust. Kammeijer toonde zich enthousiast over het idee van de twee wijkbewoonsters.

Ze raadde hen aan om ook met het Lambertijnenhof en tanteLouise, dat met de serviceflat Meilust en zorgcentrum Moermont twee locaties heeft in de wijk, in gesprek te gaan over de realisatie van het wandelpad.

"En dien je bericht ook in op onze website voor burgerparticipatie www.doemeebergenopzoom.nl. Misschien zijn er mensen die jullie willen helpen bij de realisatie of die het ook in andere wijken willen overnemen", suggereerde Kammeijer.

Dat laatste is in ieder geval een wens van De Wolff. "Het zou mooi zijn als we een lang groen lint langs alle mooie plekjes van Bergen op Zoom kunnen krijgen."

Tip de redactie