Doel 4 twee dagen stil voor onderhoud

De kerncentrale van Doel 4 zal vanaf zaterdag tijdelijk stilgelegd worden voor gepland onderhoud aan het elektriciteitsnet en de centrale zelf. Dat heeft Electrabel laten weten aan de gemeente Woensdrecht. 

Aanleiding voor de stop vormt de ingebruikname van een nieuwe transformator en werk aan de aansluiting van het station op het huidige hoogspanningsnetwerk.

Het nieuwe transformatiestation moet het huidige netwerk in België versterken en maakt het ook mogelijk om ter hoogte van Zandvliet stroom vanuit Nederland te importeren. Daarmee moet de elektriciteitsvoorziening voor de Antwerpse haven verzekerd blijven.

Planning

Om de werkzaamheden mogelijk te maken, is het nodig dat Doel 4 tijdelijk uitgeschakeld wordt. Electrabel gebruikt de stop tegelijkertijd om onderhoudswerkzaamheden uit te voeren aan de centrale.

Volgens de planning zal de centrale zaterdag om 6.00 uur worden stilgelegd en duurt de stop zo’n twee dagen. "Dit kan, zoals steeds, nog wijzigen op basis van actuele inzichten", houdt Electrabel wel een slag om de arm.

Tip de redactie