Jonge rennertjes staan te trappelen voor Kleine Tour

De 47e editie van de Kleine Tour Steenbergen gaat op maandag 22 augustus weer van start.

De deelnemers staan te popelen om weer mee te doen aan dit spektakel. In totaal doen er 216 deelnemers mee, achttien teams van twaalf personen. Voor zo’n veertig tot vijftig deelnemers is het de eerste keer dat ze meedoen aan de Kleine Tour Steenbergen.

Volgens voorzitter Wim Roovers van de Kleine Tour Steenbergen is er weinig aangepast aan het programma voor dit jaar. "Als iets goed is, moet je het niet veranderen. Dan moet je het alleen optimaliseren." Zo doen er dit jaar evenveel jongeren mee als vorig jaar en er doen ook evenveel teams mee.

"Qua wedstrijden blijft het veel hetzelfde", aldus Roovers. "Bepaalde behendigheidsoefeningen worden aangepast, zodat het nog wel verrassend is voor de deelnemers." Ook de etappes zijn vrijwel hetzelfde gebleven als vorig jaar.

Van maandag 22 augustus tot en met zaterdag 27 augustus rijden de rennertjes ongeveer zestig kilometer per dag waarbij ze niet alleen in Noord-Brabant rijden, maar ook in Zeeland en een gedeelte van Belgie. "De etappes zijn nagenoeg hetzelfde, op sommige punten pakken we iets andere wegen."

Politiemotor

Vorig jaar was er veel te doen rondom de politiemotoren die wel of niet mee zouden rijden tijdens de Kleine Tour. Na veel gesteggel werd uiteindelijk toch besloten dat de politie mee zou rijden. Dit jaar verliepen de gesprekken een stuk aangenamer. “We hebben dezelfde afspraken gemaakt als vorig jaar.

De karavaan wordt zowel vooraan als achteraan begeleidt door een politiemotor. Onze eigen verkeersregelaars zetten de wegen netjes af, maar het is fijn dat de politie erbij is voor eventuele calamiteiten.” Het bestuur van de Kleine Tour heeft samen met de gemeente en de politie het afgelopen jaar minstens drie keer om de tafel gezeten om goede afspraken te maken.

"We hebben geëvalueerd hoe het vorig jaar is gegaan en iedereen was bijzonder tevreden." Samen met de politie is nog eens goed gekeken naar gevaarlijke situaties onderweg en belangrijke kruispunten. Nu is het alleen nog hopen op goed weer en dan wordt ook deze editie weer een geslaagde. "Maar, wat het weer ook doet. De Tour gaat gewoon door hoor!"

Tip de redactie