Lichaam bij GGZ-instelling Vrederust geïdentificeerd

Het stoffelijk overschot dat op 27 juni werd gevonden aan de Hoofdlaan in Halsteren betreft een vermiste man uit Bergen op Zoom.

De man was ten tijde van de vermissing vijftig jaar oud en uit DNA-onderzoek is gebleken dat de Bergenaar niet door een misdrijf om het leven is gekomen. De politie sluit het dossier. Het stoffelijk overschot werd gevonden tijdens sloopwerkzaamheden op het terrein van GGZ-instelling Vrederust.

"We hebben geen idee om wie het gaat, maar ik kan wel zeggen dat die persoon niet recent is overleden", aldus Maarten van Eybergen (woordvoerder GGZ WNB) destijds. Het lichaam werd gevonden in de kruipruimte van een leegstaand gebouw.

Volgens Van Eybergen ging het om een gebouw dat ‘al enorm lang’ leeg staat. "Dit gebouw, dat voorheen werd ingezet voor therapieën, gebruiken we eigenlijk al heel lang niet meer. Het voldoet simpelweg niet meer aan het programma van eisen. Ook in de toekomst hebben we er geen directe bestemming voor dus om die reden stond het al lange tijd op de slooplijst", zo legde hij desgevraagd uit.

Tip de redactie