Ronde van Noorwegen vol ereplaatsen voor Thalita de Jong

Met twee podiumplaatsen in drie etappes heeft Thalita de Jong een ijzersterke Ronde van Noorwegen achter de rug. 

De Ossendrechtse wielrenster beëindigde haar noordelijke avontuur zodoende met een tweede plaats in het algemeen klassement en de winst van de jongerentrui.

De Jong begon vrijdagavond met een tweede plaats in de regenachtige eerste etappe, waar ze kort voor de finale demarreerde uit het peloton. Hoewel ze de Zwitserse winnares Hanselmann niet meer achterhaalde, pakte De Jong toch een belangrijke winst op de rest van de renners.

Sprint

Ook op de tweede dag liet de Ossendrechtse renster van Rabo-Liv zich van voren gelden, als was het ploeggenote Lucinda Brand die er solo vandoor ging. De Jong zette de sprint vanuit het peloton aan, maar zag de Noorse Andersen nog voorbij haar glippen en eindigde zodoende op een derde plaats.

Een nieuwe podiumplaats lonkte ook op de derde en laatste dag, maar uiteindelijk moest De Jong genoegen nemen met een vierde plaats.

Na de huldiging van de etappewinnares mocht ze toch nog drie keer plaats nemen op het podium. De Jong werd tweede in het eindklassement, achter Lucinda Brand, eerste in het Jongerenklassement en met haar ploeg Rabo-Liv eerste in het ploegenklassement.

Demi de Jong

Ook haar jongere zus Demi de Jong, die rijdt voor Boels-Dolmans, deed afgelopen weekend goede zaken. Zij kwam in actie tijdens de Profronde van Etten-Leur, waar De Jong een vijfde plaats wegzette achter Olympisch kampioene Anna van der Breggen, die als vierde eindigde.

De dameswedstrijd werd gewonnen door Marianne Vos.

Tip de redactie