VIVOO zegeviert in Zuidwesthoek Voetbaltoernooi

De Zuidwesthoek Cup prijkt komend jaar in de prijzenkast van voetbalclub VIVOO uit Huijbergen. Het elftal veroverde de beker na een overwinning in de laatste wedstrijd tegen METO uit Hoogerheide. 

Het Zuidwesthoek Voetbaltoernooi markeert sinds 2010 de aftrap van het nieuwe voetbalseizoen voor de vijf voetbalverenigingen die de gemeente Woensdrecht rijk is. Voor de tweede keer wordt de naam VIVOO op de trofee gegraveerd. Eerder won het elftal de eerste editie in 2010. De organisatie was dit jaar in handen van METO.

Meedogenloos

Na de eerste competitiedag – het toernooi begon afgelopen donderdagavond – ging METO fier aan de leiding met zes punten, op de voet gevolgd door VIVOO met vier punten. Beide teams wonnen hun eerste duel op de afsluitende zaterdagavond, zodat het publiek getrakteerd werd op een heuse finale.

METO had aan een gelijkspel genoeg. De ploeg stond voetballend zijn mannetje, maar VIVOO bleek meedogenloos in de afwerking: Twee keer voor het doel, twee keer raak.

In de laatste minuten van de wedstrijd benutte VIVOO een strafschop wat resulteerde in de 3-0 eindstand. De thuisspelende METO ontving de sportiviteitsprijs.

Gouden schoenen

Het officiële gedeelte van de avond werd afgesloten met de uitreiking van de gouden schoen aan de topscorer van het seizoen, Dimitri Ceuppens van VIVOO die 23 keer raakschoot. Absolute hoogtepunt was de onthulling van de beste speler van het afgelopen seizoen.

Deze onderscheiding, ook een gouden schoen, ging naar Marc Leenaerts van Grenswachters. Volgens de jury heeft hij ondermeer spelinzicht en is hij op diverse posities inzetbaar.

Tip de redactie