Met het plaatsen van de trap als verbinding tussen de Eendrachtsweg en de parkeerplaatsen bij de haven in Tholen is de herinrichting van de Eendrachtsweg bijna klaar.

Eind augustus wordt de openbare verlichting nog aangepast en na de bouwvak wordt de bestrating beneden bij de trap nog aangepast. Er komt nog een leuning op de trap en aan de bovenkant op de wal wordt de trap nog gemarkeerd door meerpalen.

Daarnaast komt er nog een halfrond bankje bij de nieuwe boom op de kop van de Botermarkt, maar dit laat nog ongeveer tot begin oktober op zich wachten.

De gehele herinrichting van de Eendrachtsweg mocht niet meer dan vier ton kosten en volgens gemeentewoordvoerster Janet Gunter – Elenbaas is er nog 18.250 euro van het budget over.

"Er is nog even sprake geweest van een bredere trap en ook van een ontwerp met een soort balkon aan de bovenzijde. Uit esthetisch en budgettair oogpunt is dat niet doorgegaan." 

Bij het toelichten van de plannen werd ook verteld dat er een opvallend object of kunstwerk bij de trap geplaatst zou worden, maar hier denkt de werkgroep nog over na.