De gemeente Bergen op Zoom drukt haar inwoners nogmaals op het hart om geen meeuwen te voeren. Sinds 2014 geldt er al een verbod op het voeren van meeuwen om de overlast van de vogels tegen te gaan.  

Met name de binnenstad klaagt steen en been over de krijsende vogels, die voorbijgangers lastig vallen en overal poep achterlaten. Ook in de omgeving van de Vijverberg en Halsterseweg is er sprake van veel overlast.

Poster

BSD-raadslid Louis van der Kallen trok daarom onlangs aan de bel om de overlast opnieuw aan te kaarten bij de gemeente. Die heeft nu een poster op sociale media verspreid, waarin inwoners en bezoekers worden opgeroepen de meeuwen niet te voeren.

Ook zegt de gemeente in een reactie op Van der Kallen toe te zien op het bijplaatsen van afvalzakken rond vuilnisbakken en containers. Meeuwen kunnen deze zakken namelijk makkelijk openscheuren en zo aan eten komen.

Big Belly’s

Daarnaast heeft de gemeente haar hoop gevestigd op Big Belly's, de nieuwe afvalbakken die in de binnenstad zijn geplaatst. Die bakken hebben een gesloten systeem, waardoor meeuwen niet bij het afval kunnen.

De gemeente zegt ook toe in gesprek te gaan met Stichtig tanteLouise-Vivensis over het leegstaande zorgcentrum Catharina (Ketrientje), waar momenteel veel meeuwen verblijven. "Al is en blijft het de verantwoordelijkheid van de pandeigenaar om actie te ondernemen", vindt de gemeente.