Nieuwbouw lonkt voor Noordrand Ossendrecht

Voor het eerst in ruim vijftien jaar lijkt er weer uitbreiding te komen in Ossendrecht. 

Wethouder Hans de Waal zegt met Woningstichting Woensdrecht in gesprek te zijn over de invulling van de zogenaamde Noordrand van het dorp. Het gaat dan om de sportvelden achter het oude gemeenteterrein. Voor de Woningstichting zou het het eerste project worden in Ossendrecht. 

Wens

De ontwikkeling van de Noordrand in Ossendrecht is een langgekoesterde wens van de Partij van de Arbeid. Fractievoorzitter Cees Japsers pleitte meermaals voor invulling van het voormalige terrein van de gemeentewerken en de achterliggende sportvelden, die niet meer in gebruik zijn door de Ossendrechtse voetbalvereniging ODIO.

De locatie is weliswaar opgenomen in de meerjarenplanning voor woningbouw van de gemeente Woensdrecht – in de planning wordt gesproken van zo’n zestien woningen -, maar tot nu toe waren er nog geen concrete plannen voor de ontwikkeling van het gebied.

Gesprekken

Volgens wethouder Hans de Waal kan daar mogelijk snel verandering in komen. “Er lopen momenteel gesprekken met Woningstichting Woensdrecht om op de Noordrand een aantal sociale huurwoningen te realiseren”, maakte hij bij de behandeling van de perspectiefnota bekend.

Bij Woningstichting Woensdrecht kan men desgevraagd nog niets bevestigen over de gesprekken. “Voor vragen moet men bij de gemeente zijn”, luidde het antwoord.

Jaspers zegt in ieder geval al blij te zijn dat de Noordrand weer in beeld is als ontwikkellocatie. “Dit geeft de inwoners van Ossendrecht het gevoel dat er weer wat gebeurt in het dorp.”

Inbreiding

De ontwikkeling van de Noordrand zou immers op meerdere fronten uniek zijn. Sinds de realisatie van de Wassevendreef in 2000 is er in het dorp slechts sprake van inbreiding geweest met de komst van de appartementencomplexen De Hille (Don Boscostraat) en aan de Dorpsstraat/Kloosterhof.

Ontwikkeling van de Boudewijn Groeve zal op zijn vroegst pas in 2017 gebeuren, maar daarvoor is de gemeente nog altijd afhankelijk van eigenaar Vestia. Die maakt vooralsnog geen haast met het benodigde bestemmingsplan.

De Noordrand zou bovendien het eerste project in Ossendrecht worden voor Woningstichting Woensdrecht, dat van oudsher vooral op de kernen Hoogerheide en Woensdrecht is gericht, maar de laatste jaren ook steeds meer in de andere dorpen van de gemeente investeert.

Tip de redactie