Ontwikkeling De Kooi II loopt als een trein

Bedrijventerrein De Kooi bij Hoogerheide breidt zich in een razendsnel tempo uit.

Al zo’n tien bedrijven hebben hun interesse bij projectontwikkelaar Bouwgroep De Nijs BV kenbaar gemaakt om zich op het nieuwe terrein De Kooi II te vestigen.

Daarmee loopt de ontwikkeling van de tweede fase volgens Luc de Nijs boven verwachting. "Dit hadden we wel gehoopt, maar eerlijk gezegd niet verwacht", geeft hij toe.

JVB Logistics

Sinds dit voorjaar wordt de voormalige landbouwgrond tussen de Bunkerbaan (randweg) en De Kooi I omgevormd tot een nieuw bedrijventerrein. Transportbedrijf JVB Logistics uit Ossendrecht geldt momenteel als pionier, door als eerste bedrijf te bouwen aan een nieuw pand op De Kooi II.

Maar het bedrijf zal snel gezelschap krijgen, want Luc de Nijs meldt rond te zijn met stratenmaker Beijers uit Hoogerheide voor een loods naast JVB Logistics.

Ook een autobedrijf uit de gemeente Woensdrecht heeft interesse om naar De Kooi II te verhuizen, evenals twee gevestigde Woensdrechtse bedrijven die op zoek zijn naar meer ruimte.

Belgische bedrijven

Daarnaast is De Nijs bezig met twee Belgische bedrijven uit Essen en De Wildert die spaak lopen tegen de strenge Belgische regelgeving en daarom naar Nederland willen verhuizen. Gesprekken lopen er ook met een bedrijf dat gespecialiseerd is in de verkoop en onderhoud van motors uit Krabbendijke.

Ook is er een ondernemer die zich gemeld heeft voor de bouw van een grote loods, die hij aan kleine bedrijven wil verhuren. Tot slot heeft een belegger interesse om de overgebleven gronden over te nemen.

Naar verwachting levert de komst van de nieuwe bedrijven zo’n vijftig tot 125 nieuwe arbeidsplaatsen op.

Tip de redactie