Het is in sportkringen inmiddels al een ingeburgerd begrip geworden: de Groot Steenbergen Cup.

In navolging van omliggende plaatsen als Bergen op Zoom beleefde de gemeente Steenbergen in 2013 de eerste editie van dit voetbalevenement, waarbij diverse teams uit alle voetbalclubs tegen elkaar uitkomen. Al vanaf het begin was de Groot Steenbergen Cup een groot succes.

Het gaat hierbij om een toernooi, dat verdeeld over vier dagen in de avonduren wordt gespeeld. De organisatie van de Groot Steenbergen Cup rouleert; dit jaar zal VV Steenbergen op haar locatie aan de Seringenlaan daar zorg voor dragen. Het evenement vindt dit jaar plaats van dinsdag 9 tot en met zaterdag 13 augustus.

Initiatief

Degene die het idee destijds aandroeg was Ivo Bolluijt, toentertijd keeper van DIVO en tot op heden tevens gemeentelijk sportcoach. De initiatiefvergadering vond dan ook plaats in de kantine van DIVO. Al snel bleek dat alle Steenbergse voetbalclubs wel voelden voor een dergelijk toernooi.

Per slot van rekening moeten de trainingen weer worden hervat en is het idee van voetbalwedstrijdjes nog niet zo gek, zo vlak voor de strijd om de beker weer begint. DIVO was destijds dus de eerste gastheer, de jaren daarna gevolgd door resp. SC Welberg en NVS (Nieuw-Vossemeer). Volgend jaar zal SC Kruisland voor de organisatie tekenen.

Probleem

Daarmee zijn meteen de vijf Steenbergse voetbalverenigingen genoemd. Ten tijde van de kick-off van het toernooi waren dat er echter nog zeven, maar inmiddels is Val Aan ter ziele gegaan en zijn de Dinteloordse clubs DIVO en VV Dinteloord samengegaan in VVPrinsenland.

Secretaris van VV Steenbergen, Wim van der Wegen, vertelt: "Daarmee is meteen ons probleem blootgelegd, namelijk dat we eigenlijk te weinig deelnemers hebben en het daardoor moeilijk is om het evenement te organiseren."

"We hebben met hangen en wurgen een indeling kunnen maken, waarbij de A- poule met vier teams en de B-poule met drie redelijk gevuld zijn. Maar gelukkig hebben we ook nog onze Ladies Night op vrijdagavond: we hebben namelijk ook alle zes damesteams over twee poules kunnen verdelen."

Aftreden

De wedstrijden starten op dinsdag en donderdag om 19.00 uur en om 20.30 uur, op zaterdag echter al om 17.00 uur en 18.45 uur vanwege de daarop volgende afsluiting en prijsuitreiking. Op woensdag wordt er niet gespeeld. De damesteams starten hun wedstrijden op vrijdagavond om 19.00 uur.

De Groot Steenbergen Cup is het laatste grote evenement voor Wim Roovers, althans in zijn functie als voorzitter. Onlangs heeft hij informeel laten weten, zijn functie in september neer te leggen.

Tijdens de bestuursvergadering van 17 augustus zal hij zijn besluit formeel kenbaar maken, waarna er op de Algemene ledenvergadering van 7 september een nieuwe voorzitter gekozen zal worden. Momenteel hebben zich nog geen kandidaten voor de functie gemeld.

"Het is tijd voor een frisse wind in de gelederen; vers bloed en andere zienswijzen zullen de vereniging ten goede komen", meent Roovers.