De culturele commissie van de protestantse kerk in Ossendrecht heeft de eerste twee namen voor het nieuwe culturele seizoen kunnen vastleggen.

Op maandag 19 september gaat Klaas Vos in gesprek met CDA-Kamerlid Madeleine van Toorenburg. In oktober neemt Hans Luiten plaats in de kerk.

Met Van Toorenburg gaat dominee Vos in gesprek over de herinvoering van de dienstplicht. CDA-voorman Buma hield onlangs een warm pleidooi voor het opnieuw invoeren van de dienstplicht om de saamhorigheid in de samenleving te bevorderen. Van Toorenburg is binnen het CDA woordvoerster voor Veiligheid & Justitie en zal tijdens de avond de discussie met de aanwezigen aangaan.

Een kleine maand later, op vrijdag 7 oktober, is geschiedenisdocent Hans Luiten te gast. Tijdens een anderhalf uur durende lezing probeert hij het Midden-Oosten begrijpelijk te maken. Hij zal onder meer vertellen over de macht van IS, de vreemde samenwerking tussen het strenge Iran en het vrijzinnige Syrië van Assad en over de rol van Turkije in de regio.

Beide bijeenkomsten beginnen om 20.00 uur. De avonden zijn gratis te bezoeken, maar na afloop wordt een gift gevraagd.