Johan Gabriëls ruilt zijn functie als hoofdtrainer bij het eerste elftal van hoofdklasser RKSV Halsteren in voor een baan als jeugdtrainer bij Al-Shabab in Dubai. 

Hij tekent voor een jaar met een optie voor een extra seizoen bij de club, waar Fred Rutten werkzaam is als hoofdtrainer.

Gabriëls zal zich ontfermen over de selectie Onder-17. Die leeftijdsgroep is hem goed bekend, want ook bij NAC Breda had hij de B1 al eens onder zijn hoede. De Bredanaar en oud-profspeler van NAC maakte de afgelopen twee jaar deel uit van de trainersstaf van RKSV Halsteren, waarvan het laatste jaar als hoofdtrainer.

Droombaan

Onder Gabriëls wist de ploeg zich te handhaven in de hoofdklasse en kwalificeerde Halsteren zich voor de landelijke KNVB Beker. Het bestuur van Halsteren zegt volledig mee te werken aan het vertrek van Gabriëls. 

"De kans dat een trainer zo’n droombaan krijgt aangeboden is natuurlijk niet groot, dus als club snappen we goed dat Johan hierop in is gegaan", aldus voorzitter Jan van Elzakker.

De club gaat nu in alle rust op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Voorlopig neemt assistent-trainer Peter Pijpers de selectie onder zijn hoede.