Er trekt dit jaar geen Zomercarnaval door de straten van Woensdrecht en Hoogerheide. De zomerse stoet zou op zaterdag 17 september plaatsvinden, maar door te weinig aanmeldingen gaat de vierde editie niet door.  

Waar de eerste editie van het Zomercarnaval in 2013 nog kon rekenen op een volle stoet met deelnemende bouwclubs en dansgroepen, viel het aantal aanmeldingen volgens voorzitter Fon van Zunderd van KS De Snoeken dit jaar behoorlijk tegen.

"We hadden te weinig deelnemers om een attractieve optocht op straat te brengen", stelt hij.

Eindfeest

De organisatie richt zich nu op het Zomercarnaval van 2017. Een startbudget voor volgend jaar hebben De Snoeken al. Bij de Rabo Clubkas Campagne kreeg de carnavalsvereniging dit voorjaar een bedrag van 180 euro voor de organisatie van het Zomercarnaval.

"Dit geld blijft gewoon staan voor een doorstart volgend jaar", vertelt Van Zunderd. "Met wellicht nog wat sponsoring erbij kunnen we misschien een paar blikvangers voor volgend jaar vastleggen."

Daarnaast denken De Snoeken ook aan een andere opzet van het eindfeest. Die is nu nog op de Remise. "Waarschijnlijk zal dat volgend jaar plaatsvinden in een zaal in plaats van op de Remise. Dan kunnen we ook bij minder goed weer een mooi eindfeest aanbieden. We proberen het dus volgend jaar gewoon weer opnieuw!"