De organisatie van de Halve Marathon van Tholen verwacht dit jaar zo’n vijfhonderd deelnemers te kunnen onthalen.

Het evenement wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd, na een geslaagde eerste editie van initiatiefneemster Margreet de Wolf.

Het startschot voor de verschillende afstanden wordt net als vorig jaar gegeven op de Markt en wel op zaterdag 17 september.

De eerste Halve Marathon van Tholen werd een groot succes en daarom wordt dit jaar een tweede editie georganiseerd op 17 september. De inschrijvingen zijn al geopend en men kan zich tot 1 september inschrijven voor zowel de halve marathon (21 kilometer) als voor de afstanden 5 km, 10km en de kidsrun van 1 kilometer.

Opbrengst

De opbrengst van het evenement gaat dit jaar naar het Leger des Heils op het eiland Tholen. "Die zich op hun beurt weer inzetten voor de minder bedeelden." De slogan voor dit jaar is dan ook: 'Tholen on the move, for the Salvation Army'. 

De organisatie van het evenement ligt in handen van Stichting Tholen on the move. "Na het geweldige succes van 2015 hebben we als comité besloten om door te gaan met dit evenement." Drie redenen speelden daarbij een grote rol.

"Het was een te leuk evenement om maar eenmalig te doen, door de marathon te koppelen aan een goed doel, steunen we onze medemens en we zetten Tholen hiermee op de hardloopkalender." 

Inschrijven

Inmiddels hebben al 91 mensen zich aangemeld om een van de afstanden af te leggen op 17 september.

Wie zich nog wil inschrijven voor het evenement kan terecht op de website. Op de dag zelf kan vanaf 10.00 uur tegen een kleine meerprijs ook nog ingeschreven worden in de Koorkerk.

De kidsrun voor kinderen tot en met twaalf jaar begint om 11.30 uur en de vijf, tien en 21 kilometer starten allemaal om 13.00 uur.

Wandelmogelijkheden

De prijsuitreiking wordt om 15.30 uur gehouden. "Dit jaar zijn er geen wandelmogelijkheden, omdat dit veel extra werk met zich mee brengt en we op het eiland al verschillende prachtige wandelevenementen hebben."