Een nieuw terras, nieuwe beheerders en een nieuwe naam voor de kantine van V.V. Steenbergen.

Het voetbalhonk gaat volledig op de schop, nu de pachtovereenkomst met Peter Jongenelen per 1 augustus 2016 is opgezegd. Corné Braat, Monique Kolkhuis Tanke en Klaas de Wit zijn de nieuwe beheerders van de kantine en in samenspraak met het bestuur willen zij de kantine nieuw leven inblazen.

Op 23 juli maakte het bestuur van V.V. Steenbergen bekend dat de pachtovereenkomst met Peter Jongenelen, inzake de verhuur van de kantine exploitatie, met onmiddellijke ingang werd stopgezegd. Voor buitenstaanders wellicht een verrassende keuze.

In de kantine van VV Steenbergen werden op 10 juli 2015 een zevental sporttassen gevonden met daarin 100 kilo drugs. De tassen werden gevonden tijdens opruimwerkzaamheden bij de sportvereniging. De 37-jarige uitbater werd aangehouden als verdachte.

Vrijwilligers

De kantine moest dicht en na een lange tijd en veel onderzoeken werd de kantine uiteindelijk toch weer geopend. Er werd een nieuwe pachter gevonden in Peter Jongenelen van onder andere Café Budhha’s in Steenbergen. Het bestuur heeft op 23 juli echter toch besloten de kantine te gaan runnen met drie vrijwilligers.

"Al sinds jaar en dag is de kantine dé plek om voor en na het voetballen eens van gedachten te wisselen over opstellingen, hoe het moet of had moeten zijn. Met een kopje koffie, glas fris, iets sterks en/of een hapje worden aan tafel of aan de bar alle problemen opgelost, worden doelpunten wereldgoals en onze voetballers ware helden." 

Gastvrije sfeer

Met de vrijwilligers achter de bar en in de keuken wil het bestuur een gastvrije en huiselijke sfeer creëren van zaterdagochtend vroeg tot en met het laatste glaasje pils op zondagavond. "Daarnaast staan zij voor je klaar tijdens trainingen, op wedstrijddagen en bij de vele extra activiteiten die door onze vereniging georganiseerd worden." 

Zo valt er te denken aan de Groot Steenbergen Cup die vanaf 9 augustus tot en met 13 augustus gespeeld gaat worden op het terrein van V.V. Steenbergen.

Make-over

Om het drietal volledig bij te staan is ervoor gekozen om de kantine een nieuwe uitstraling te geven. "Het meubilair op het terras en de meubels binnen hebben hun beste tijd wel gehad en in fijne samenwerking met beide besturen van de V.V. “Steenbergen” én onze Supportersvereniging zal dit snel worden gerealiseerd." 

Daarnaast wordt de kantine-brigade niet alleen uitgebreid, maar ze worden ook getraind. "En met enige trots kunnen we al melden, dat het aantal enthousiaste vrijwilligers nu al langzaam maar zeker toeneemt."