Veel vrouwelijk schoon tijdens sportiviteit Miss Beauty

De 24 deelneemsters van de landelijke miss beautyverkiezingen komen voor een sportiviteitstest naar Akkermans Leisure & Golf in De Heen. 

Dat het bij de missverkiezing niet alleen om schoonheid en uiterlijk vertoon gaat, wordt tijdens deze middag duidelijk. Volgens organisator en oud-winnaar Milou Verhoeks is het zulke dagen mogelijk om de persoonlijkheid van de deelneemsters beter te leren kennen.

Provincie

Aan de sportiviteitstest bij Akkermans doen 24 beeldschone dames mee. Het is alweer de zesde keer dat het evenement naar De Heen trekt voor de 'bootcamp'. Uit elke provincie komen twee deelnemers; één miss beauty tussen de 20 en 26 jaar en één miss teen tussen de 15 en 19 jaar.

Zij zijn de winnaars van de voorrondes en strijden in de twee categorieën mee om de nationale titel. De winnaar van de miss beautywedstrijd mag straks Nederland gaan vertegenwoordigen op de internationale finale.

Onderdelen

De miss beautyverkiezing kent verschillende pijlers. Vanzelfsprekend zijn mode en schoonheid een belangrijk onderdeel. "Daarnaast vinden we aandacht voor goede doelen erg belangrijk. Een goed doel waar we veel aandacht aan besteden is stichting Haarwens. Daarnaast is sport een belangrijke pijler, want dat is nodig voor een gezond lichaam", vertelt Verhoeks.

De activiteiten bij Akkermans zijn belangrijk voor het onderdeel sport. Daarnaast is dit een goed moment om de persoonlijkheden van de deelneemsters beter te leren kennen voor de organisator. Ze geeft daarbij aan dat deze dagen ook belangrijk zijn voor de teamspirit en de onderlinge bonding. "Je leert elkaar goed kennen en ze vinden het ook allemaal super leuk om te doen."

Tip de redactie