Stoffelijk overschot gevonden bij Vrederust Halsteren

Bij sloopwerkzaamheden op het terrein van GGZ-instelling Vrederust in Halsteren is een stoffelijk overschot gevonden. 

Dat bevestigt Maarten van Eybergen, woordvoerder GGZ Westelijk Noord-Brabant. "We hebben geen idee om wie het gaat, maar ik kan wel zeggen dat die persoon niet recent is overleden", zo laat hij weten. De politie doet verder onderzoek naar de zaak.

Het stoffelijk overschot is gevonden bij de sloopwerkzaamheden van een gebouw op het terrein van GGZ-instelling Vrederust in Halsteren. Het pand staat langs een pad tussen zwembad De Agger en het voetbalveld van Vrederust.

Volgens Van Eybergen gaat het om een gebouw dat 'al enorm lang' leeg staat. "Dit gebouw, dat voorheen werd ingezet voor therapieën, gebruiken we eigenlijk al heel lang niet meer."

"Het voldoet simpelweg niet meer aan het programma van eisen. Ook in de toekomst hebben we er geen directe bestemming voor dus om die reden stond het al lange tijd op de slooplijst", zo legt hij desgevraagd uit.

Patiënten

Recent zijn de sloopwerkzaamheden begonnen en woensdagavond stuitte medewerkers op menselijke resten. "Het stoffelijk overschot is gevonden door medewerkers van het sloopbedrijf."

"Daarop is meteen de politie ingeschakeld die ter plaatse onderzoek heeft gedaan. We hebben nog geen enkel idee over wie het gaat. Het is echter wel duidelijk dat deze persoon al langere tijd is overleden", aldus Van Eybergen.

Volgens de wwordvoerder zijn medewerkers, cliënten en bewoners op de hoogte gesteld van de vondst. "Zoiets brengt natuurlijk altijd reuring binnen de organisatie met zich mee, het is schrikken."

"We hebben alle aandacht voor onze mensen en cliënten, dat is nu even het enige dat we kunnen doen. Verder moeten we de uitkomsten van het politieonderzoek afwachten."

 

Tip de redactie