Snel nieuw bord voor smokkelpad Ossendrecht

Het nieuwe straatnaambordje, dat maandag onthuld werd langs een smokkelpadje in Ossendrecht, wordt snel vervangen voor een bordje met de juiste spelling. 

Op het bord staat nu Padje van Janus van Jefkes vermeld, maar dat moet Padje van Janus van Sjefkes zijn. 

Volgens gemeentewoordvoerder Jan Prop is de fout gesloten bij de fabrikant van de borden. “Wij hebben dit direct aangekaart en binnen twee weken komt er een nieuw bordje te staan”, verzekert hij.

De fout was overigens door de gemeente maandag al opgemerkt, maar vanwege de aanwezigheid van vele familieleden van Janus van Sjefkes was besloten de onthulling toch door te laten gaan.

Dokter van de(r) Karplein

De vergeten ‘s’ is overigens niet de eerste spelfout op een straatnaambord. Bij de onthulling van het bord voor het Dokter van de Karplein in 2009 in Hoogerheide stond juist een letter te veel. Het woordje ‘de’ was per abuis als ‘der’ opgeschreven.

Meer recent zag de gemeente op een van de nieuwe bruine toeristische borden de aanduiding ‘Brabante Wal’ staan. Dat bord is van dezelfde fabrikant afkomstig als het Padje van Janus van Sjefkes.

De gemeente gaat de fabrikant daarop aanspreken. “Twee incidenten in zo’n korte tijd. Daar is het laatste woord nog niet over gezegd”, aldus Prop.

Tip de redactie