Ossendrecht Ogers klaar voor eerste lacrossetoernooi

Het jongste sportinitiatief van de gemeente Woensdrecht, de lacrossegroep Ossendrecht Ogers, houdt zaterdag 6 augustus een toernooi op sportpark De Heiloop. 

Op de vooravond, vrijdag 5 augustus, houdt de vereniging om 16.00 uur nog een laatste training ter voorbereiding op de allereerste wedstrijden.

Stick tegen stick

Voor velen in de regio is lacrosse nog een onbekende sport. De sport komt overwaaien uit Noord-Amerika, waar het wel een veelbeoefende sport is. Met een vangnet aan een stick probeert een team meer doelpunten te maken dan de tegenstander door zoveel mogelijk de harde, rubberen bal in het andere goal te scoren.

“Er zitten natuurlijk wel spelregels bij”, verduidelijkt Daniël Sterenborg, kartrekker van de Ossendrecht Ogers. “Niet met de voet en plastic tegen plastic.” 

Tijdens het toernooi op 6 augustus speelt het team ook niet tien tegen tien, wat wel in het reglement staat, maar waarschijnlijk zes tegen zes, of zeven tegen zeven. “Daar ben ik nog niet over uit. Door met minder te spelen, maak je het leuker voor de deelnemende kinderen.”

Toernooi

Op het veldje in Ossendrecht starten acht enthousiaste kinderen aan de voorlaatste training in aanloop naar het grote toernooi op 6 augustus. Vooralsnog houdt Sterenborg het enkel bij de Ossendrecht jeugd, die meedoen bij de Ossendrecht Ogers.

“Vanuit het BWI kreeg ik te horen dat in de gemeente dergelijke activiteiten per kern het effectiefst werken”, verklaart hij zijn keuze. “Misschien gaat het na de Ogers ook wel kriebelen bij andere kernen in de gemeente en kunnen we daar iets opstarten. Maar eerst richten we op het toernooi van 6 augustus.”

Op 6 augustus strijden de Ossendrecht Ogers tegen het oude team van Daniël Sterenborg, Antwerpen Armadillos. Je kunt alleen meespelen als je één van de trainingen hebt meegedaan en jezelf hebt opgegeven bij coach Daniël.

Tip de redactie