Het sportkamp van Athletes in Action werd maandag voor de elfde keer officieel geopend bij de Oesterputten in Tholen.

Zo’n vijftig kinderen tussen de zes en twaalf jaar verzamelden zich op het grasveld om te voetballen, volleyballen, spelletjes te spelen en om te glijden op de zeephelling. In de pauzes kregen de kinderen verhalen of toneelstukjes te horen en te zien over God en Jezus. Het thema dit jaar is: 'Wie is Jezus?'.

Zeven teamleiders verschenen maandag op het veld van de Oesterputten in Tholen. Vanwege een tekort aan teamleiders vond het evenement dit jaar maar twee dagen plaats in plaats van de oorspronkelijke vier dagen. De organisatie van Athletes in Action Tholen kampte op voorhand al met een tekort aan teamleiders.

Vijf jongeren waren bereid om de kinderen te begeleiden. "We hebben binnen onze vriendengroep en de christengemeente op Tholen nog gezocht naar extra teamleiders, dus nu zijn we met z’n zevenen", vertelt de 24-jarige Tamar Griffioen.

Voorgaande jaren waren er altijd minimaal acht spelleiders, maar dat is dit jaar niet gelukt. "Daarom hebben we besloten het evenement in te korten. Voorgaande jaren kwamen er wel eens 120 kinderen en dat is niet te doen met zeven begeleiders. Daarnaast staat de veiligheid bij ons voorop."

Opening

Om 14.00 uur wordt het sportkamp officieel geopend. Bijna meteen mogen de kinderen in beweging komen. Na een kennismakingsronde wordt er eerst gezamenlijk gebeden om God te bedanken voor onder andere het mooie weer en opdat de kinderen geen blessures oplopen.

Wat volgt is een warming up, waarna de kinderen zelf mogen kiezen of ze gaan voetballen, volleyballen of spelletjes spelen zoals zakdoekje leggen. "Wij van Athletes in Action houden van drie dingen", vertelt Tamar. "Dat is sport, Jezus en mensen." Die drie thema’s staan dan ook centraal gedurende de twee dagen.

In de pauzes krijgen de kinderen een verhaal of toneelstuk voorgeschoteld, waarin God en Jezus centraal staan. "We willen de kinderen het verhaal van God vertellen en sport helpt ons om contact te maken met de kinderen", vertelt Tamar. Doordat de kinderen intensief bezig zijn met de teamleiders wordt volgens Tamar een echte band opgebouwd.

Activiteiten

's Middags krijgen de kinderen in de leeftijdscategorie van zes tot twaalf jaar een clinic waarbij ze leren volleyballen en voetballen. De kinderen die spelletjes willen spelen, worden geschminkt en beginnen met zakdoekje leggen.

's Avonds is het de beurt aan jongeren vanaf twaalf jaar. Zij spelen voornamelijk partijtjes bij het voetballen en volleyballen en krijgen net als de kinderen verhalen te horen over God en Jezus.

Na afloop van de sportmiddag wordt met de kinderen nagepraat over Jezus. "Hieruit komen soms wel grappige antwoorden", aldus Tamar. "Vorig jaar vroegen we de kinderen hoe de hemel er volgens hen uitziet. Daarop reageerde iemand dat ze daar de lekkerste snoepjes hebben."