Eerstedivisionist NAC Breda oefent op de Open Dag van aankomende zaterdag 23 juli tegen RKSV Halsteren. 

Het duel begint om 14:30 uur in het Rat Verlegh Stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd wordt op het veld de nieuwe selectie van NAC Breda gepresenteerd.

Op de website en via social media van NAC Breda was al geruime tijd te lezen wat er allemaal te doen is in en rond het Rat Verlegh Stadion tijdens de Open Dag. Er was echter één ding wat nog ontbrak: een aansprekende tegenstander voor het oefenduel.

Een lange zoektocht, die dankzij verschillende aspecten veel mogelijke tegenstanders zag komen en gaan, werd met de oplopende tijdsdruk steeds moeilijker, maar is nu toch uitgemond in een mooi, regionaal affiche.

Geel-zwart

NAC Breda speelt die middag dus tegen RKSV Halsteren, de club met flinke NAC-invloeden. Niet alleen speelt de club tevens in het geel-zwart, het heeft Johan Gabriëls als trainer en sinds deze zomer voormalige NAC-spits Matthew Amoah in de gelederen. Beide clubs hebben bovendien een warme band, zowel op sportief als op zakelijk niveau.

Eerder deze voorbereiding boekte RKSV Halsteren een mooi resultaat toen het met 3-2 te sterk was voor FC Volendam.

Oefencampagne

RKSV Halsteren zal de oefencampagne op dinsdag 26 juli vervolgen met een duel tegen en bij Tholense Boys. Op zaterdag 6 augustus start de jaarlijkse Markiezen Cup, waarvan RKSV Halsteren deze editie gastheer zal zijn.