Controle poetst imago bedrijventerrein Hoogerheide op

Het beeld van bedrijventerrein De Kooi als een broeinest voor drugscriminaliteit kan de prullenbak in. 

Bij een grote handhavingsactie naar aanleiding van de recente vondst van een aantal hennepkwekerijen werden geen nieuwe drugsdelicten aan het licht gesteld.

"De Kooi is en blijft een aantrekkelijke locatie voor bedrijven", concludeert burgemeester Steven Adriaansen na afloop. 

Zo’n dertig controleurs van de politie, brandweer, omgevingsdienst, Enexis, Defensie, het regionaal informatie- en expertisecentrum (RIEC) tegen georganiseerde misdaad en de gemeente gingen dinsdag op pad op het bedrijventerrein bij Hoogerheide.

Preventief

Volgens burgemeester Adriaansen was de actie vooral preventief bedoeld.

"Recent hebben we op een drietal locaties hennep gevonden. In het verleden was er ook al een xtc-lab actief op De Kooi. Met de gezamenlijke actie wilden we ondernemers die wel op een nette manier hun boterham verdienen, laten zien dat er op De Kooi geen plaats is voor ondermijnende criminaliteit."

Lichte overtredingen

De actie bleek het negatieve imago, dat na de recente drugsvondsten aan De Kooi was blijven kleven, onderuit te halen. Volgens de burgemeester zijn er geen sporen van drugscriminaliteit gevonden.

"Er zijn hooguit enkele lichte overtredingen op het gebied van brandveiligheid en milieu gevonden. De betreffende ondernemers zullen daarop worden aangeschreven", kondigt hij aan.

Tip de redactie