Glenn Nys wint Sterkste Man van de Brabantse Wal

De Sterkste Man van de Brabantse Wal werd dit jaar voor het eerst georganiseerd. De zestien deelnemers aan de Sterkste Man van de Brabantse Wal werkten zich in de zon letterlijk in het zweet.

De titel ging uiteindelijk niet naar een inwoner van de Brabantse Wal, maar dat mocht de pret niet drukken voor de organisatie, kijkers en deelnemers.

Vanaf 8.00 's ochtends was het Cichoreiplein in Ossendrecht verboden terrein voor auto’s. In plaats van gemotoriseerde voertuigen in de parkeerplaatsen werden er dranghekken geplaatst en ontstond een soort arena waar de zestien sterke mannen het tegen elkaar op zouden nemen.

Krachtproeven

In eerste instantie werd gestart met zeventien deelnemers, maar dat liep voor deelnemer Lioyd Bieshaar uit op een korte wedstrijd. Hij kreeg bij het eerste onderdeel het gewicht op zijn teen, waardoor hij gelijk uitgeschakeld was. 

De zestien overige deelnemers ondergingen vijf krachtproeven. Gestart werd met de Frame Walk, gevolgd door de Log Lift, de Medley bestaande uit bandflippen en de Duck Walk met een gewicht van 90 kilo, vervolgens de Victory Run en tot slot de Stones.

De deelnemers leken voor de echte hitte weer naar huis te willen.De organisatie laste tijdig diverse pauzes in, zodat de Sterke Mannen ook tussendoor wat rust en afkoeling konden pakken. Dat was soms nodig, want de onderdelen kostten wat kracht.

Podium

Om een winnaar te bepalen werden alle onderdelen bij elkaar opgeteld qua positie na een onderdeel. De persoon met het laagste aantal punten werd de winnaar. Dat bleek na de vijf onderdelen Glenn Nys uit Londerzeel te zijn.

Een deelnemer van buiten de Brabantse Wal, maar de organisatie was op voorhand al niet zeker van een winnaar uit de regio. Er was maar één inschrijving vanuit de regio, van Dennis van Tol uit Ossendrecht. 

Hij eindigde uiteindelijk als elfde in het veld van zestien deelnemers. Deze positie deelde hij met Johan Caenen en Pavel. Het podium van de wedstrijd werd naast Glenn Nys bezet door Gertjan Faes op de tweede plaats en Eduart Knoote op plaats drie.

Tip de redactie